Vajíčková tlačenka

15.11.2011
Potřebujeme:

1 balení mražené zeleniny - hrášek, mrkev, kukuřice, 4 natvrdo uvařená vejce, 200 g dietního salámu, 250 g tatarské omáčky nebo majonézy, 2 balíčky práškové želatiny (ne dortové), 300 ml zeleninového bujónu

Jak na to:

V mírně osolené vodě uvaříme zeleninu, kterou pak scedíme a vložíme do hlubší misky. Vejce oloupeme, nadrobno pokrájíme pomocí kráječe a přidáme k scezeným zelenině do mísy. Dietní salám nakrájíme na malé kousky a přimícháme k vejcím a zelenině. Přidáme tatarskou omáčku a dobře promícháme. V teplém zeleninového bujónu rozpustíme želatinu. Dobře ji utřeme, aby neměla hrudky. Vlijeme ji do majonézové směsi a dobře promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme jemnou fólií a vlijeme připravenou hmotu. Odložíme do chladu, nejlépe na celou noc. Vychlazenou vajíčková tlačenku vyklopíme na podlouhlý podnos a ostrým nožem nakrájíme na jednotlivé plátky. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem a pečivem.

Podobné recepty:

Tlačenka s cibulí a octem, Vajíčková tlačenka, Vajíčková tlačenka, Vajíčková pomazánka - fofr, Čokoládová tlačenka