Vajíčková tlačenka
5 vajec 330 ml míchané sterilované zeleniny, 1 kostka bujónu, 1 bal. želatiny, 150 g šunky, 1 cibule, 250 g tatarské omáčky, 1 dcl vody, hlávkový salát
Jak na to:Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nadrobno nakrájíme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Sterilovanou zeleninu scedíme a nadrobno nasekáme. Šunku nakrájíme na čtverečky. Vše spolu smícháme a zalijeme tatarskou omáčkou. K šťávě ze zeleniny přidáme s kostkou bujónu, přilijeme vodu a provaříme. Do vlažné tekutiny přidáme želatinu. Obě masy smícháme dohromady. Do formy - srnčího hřbetu dáme průsvitnou potravinovou fólii, vylijeme celou směs a necháme alespoň 4 hodiny v chladničce ztuhnout. Po ztuhnutí vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme na listu hlávkového salátu.
Podobné recepty:Tlačenka s cibulí a octem, Vajíčková tlačenka, Vajíčková tlačenka, Vajíčková pomazánka - fofr, Čokoládová tlačenka