Dvoubarevné čokoládové kuličky

Tmavé kuličky: 100 ml smetany ke šlehání, 100 g tmavé čokoládové polevy, 50 g čokolády na vaření
Bílé kuličky: 100 ml smetany ke šlehání, 100 g bílé čokoládové polevy, 40 g bílé čokolády, 2 lžičky ztužovače šlehačky, 30 g mletých ořechů, 30 až 50 g mletých piškotů
Na obalování: nastrouhanou čokoládu, kakao, rozdrcené pistácie
Tmavé kuličky: Čokoládovou polevu nad párou necháme rozpustit. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhanou čokoládu na vaření. Za stálého míchání na mírném plameni provaříme. Odstavíme, necháme vychladnout a odložíme do chladničky na 5 až 6 hodin. Pak do tuha vyšleháme. Mokrýma rukama formujeme z masy menší kuličky.
Bílé kuličky: Rozpuštěnou bílou čokoládu spolu se smetanou a s nastrouhanou bílou čokoládou provaříme. Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodin, přidáme ztužovač šlehačky a vyšleháme. Přidáme mleté ořechy s piškoty a vypracujeme tužší těsto, ze kterého tvarujeme kuličky.
Jednotlivé kuličky obalujeme v nastrouhané čokoládě, prosátou kakau nebo v podrcených pistáciích.
Čokoládově - ananasové kuličky, Čokoládové kuličky, Smetanovo-čokoládové kuličky, Čokoládové kokosové kuličky, Kakaové kuličky z oplatek