Nepravé řízky

Potřebujeme:

4 vejce, 1 / 2 l mléka, 40 dkg zbylého tepelně upraveného kuřecího masa, 4 stroužky česneku, 1 lžičku prášku do pečiva, 4 lžíce strouhanky, sůl, pepř harmonie chuti, pepř, polohrubou mouku na zahuštění, tuk na smažení

Jak na to:

Nadrobno nakrájené kuřecí maso smícháme se žloutky, strouhankou, mlékem, česnekem, pepřem a podle potřeby zahustíme moukou. Přidáme prášek do pečiva a nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků. Do rozpáleného oleje dáváme polévkovou lžící kopečky. Ty pak opatrně rozetřeme do tvaru placek, které z obou stran osmažíme. Podáváme je s hořčicí nebo tatarskou omáčkou.

Podobné recepty:

Nepravé kachní játra, Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí