Pstruh na tokajským víně

8.11.2011
Potřebujeme:

4 pstruzi, 1 citron, 750 ml tokajského vína, 1 bobkový list, tymián, rozmarýn, mleté ​​hřebíčky, muškátový květ, sůl, šafrán, 1 / 2 lžičky škrobové moučky, trochu sladké smetany, 1 lžíci másla, kopr

Jak na to:

Pstruhy očistíme, v zádové části nařízneme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme je do hrnce, zalijeme vínem a přidáme bylinky a koření. Na nejmenším ohni necháme v nálevu 20 minut. Ryby pak vybereme, zakryjeme alobalem a odložíme do tepla. Vývar propasírujeme přes sítko, trochu povaříme, zahustíme škrobovou moučkou a zjemníme smetanou a máslem. Pstruzi servírujeme polité omáčkou a ozdobené koprem.

Podobné recepty:

Pstruh na bílém víně, Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh v batůžku, Pstruh v žampionech, Pečený pstruh s mandlemi