Pečený losos

10.11.2011
Potřebujeme:

rozpočet na 4 porce: 600 g lososa, podle chuti nahrubo umleté ​​koření na ryby s citronem, 400 g brambor, 200 g brokolice, kopr, 200 g tatarské omáčky, 1 limetku

Jak na to:

Lososa očistíme a nakrájíme na porce. Osolíme, posypeme nahrubo mletým pepřem a ogrilujeme. Brambory nakrájíme na silnější plátky (můžeme je před restováním povařit), osolíme je, opepříme a orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě. Na talíř naskládáme přes sebe restované brambory, na ně položíme steak z lososa, vařenou brokolici a tatarskou omáčku, do které jsme přimíchali nasekaný čerstvý kopr. Ozdobíme limetkou a koprem.

Podobné recepty:

Losos se smetanovou omáčkou, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou, Losos v čočce, Grilovaný norský losos