Gerlachovské řezy s ořechovou náplní

14.11.2011
Potřebujeme:

450 g hladké mouky, 300 g másla (nebo jiného tuku), 3 žloutky, 3 lžíce moučkového cukru, 1 / 2 lžičky sody, 20 g droždí, trochu mléka, 250 g mletých ořechů, 250 g moučkového cukru, trochu mléka a rum na zvlhčení, marmeládu (může být i kyselejší, je to lepší)

Jak na to:

Na vál dáme mouku, žloutky, cukr, sodu a droždí rozmícháme v trošce mléka. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na 3 díly a ihned (bez kynutí) vyválíme 3 pláty velikosti plechu. Na vymazaný plech dáme 1 vyválený plát, potřeme ho marmeládou, posypeme polovinou směsi ořechů a cukru, zvlhčíme (pokropíme) trochu mlékem a rumem, zakryjeme 2 plátem těsta, který natřeme marmeládou, posypeme druhou polovinou směsi z ořechů a cukru, pokropíme mlékem a rumem , zakryjeme 3 plátem těsta a upečeme. Po upečení pocukrujeme a nakrájíme.

Podobné recepty:

Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Ruské medové řezy s ořechovou náplní, Sušenky s ořechovou náplní, Londýnské řezy, Makarony s ořechovou omáčkou