Sekaný biftek
14.11.2011

250 g hovězího masa, 250 g vepřového masa, 60 g másla, 2 housky, 50 g cibule, 250 g hlívy, 1 vejce, sůl, kmín, hladkou mouku, pepř
Jak na to:Housky pokapeme vodou a vyždímáme. Maso umeleme spolu s houskou, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno posekanou cibuli, vejce a promícháme. Ze směsi formujeme kulaté placky, které vložíme do vymazaného pekáče a pomalu v troubě pečeme do změknutí. Hlívy nakrájíme, vložíme na zbytek másla, posypeme kmínem a dusíme do změknutí. Měkké vydusíme až na tuk, který zaprášíme trochou mouky, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a povaříme. Povařenou šťávu s houbami nalijeme na bifteky a společně chvíli podusíme.
Podobné recepty:Špenátová polévka, Tatarský biftek, Falešný tatarský biftek, Studentský biftek, Biftek na zeleném pepři