Zapečené hlívy s vínem
500 g hlívy, 40 g másla, osminu litru bílého vína, sůl, mletý pepř, 500 g brambor, 300 g mrkve, dva póry, 75 g nastrouhaného tvrdého sýra, tři vejce, bazalku, sladkou smetanu
Jak na to:Hlívu očistíme a pokrájíme na menší části. Opečeme je na horkém tuku. Přidáme trochu vína a 3 minuty dusíme. Osolíme a opepříme podle chuti. Brambory nakrájíme na osminky. Mrkev rozpůlíme po délce a pokrájíme na hrubé nudličky. Brambory 5 minut vaříme, vyjmeme z vody a vložíme mrkev. Asi po 5 minutách vodu slijeme. Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka. Pórek smícháme s bramborami, mrkví a uložíme na dno pekáče. Pak navrstvíme hlívu. Posypeme bazalkou a sýrem. Smetanu vyšleháme s vejci, solí a pepřem, podlijeme směs v pekáči a zapečeme.
Podobné recepty:Zapečené hlívy se smetanou, Zapečené hlívy se smetanou, Zapečené plátky hlívy, Hlívové rizoto s vínem, Grilované hlívy