Hnědé koláčky

250 g másla, 200 g cukru 125 g ovocného sirupu, 75 g oloupaných nasekaných mandlí, 2 lžíce rumu, 75 g nasekaného kandovaného ovoce, ½ KL mletého hřebíčku, 2 KL mleté skořice, ½ KL mletého zázvoru, KL solamylu, 500 g hladké mouky, máslo na vymazání plechu
Jak na to:Máslo s cukrem a sirupem přivedeme k varu, odstavíme ze sporáku, přidáme mandle, kandované ovoce, hřebíček, skořici a zázvor. Solamyl rozpustíme v trošce horké vody, zamícháme do sirupu a necháme vychladnout. Sirup nalijeme do přesetá mouky a vypracujeme těsto. Vytvarujeme dva válce, zabalíme do alobalu a na 24 hodin dáme do chladničky. Další den vymažeme plech máslem, troubu vyhřejeme na 200 C. Válce těsta nakrájejte na tenké plátky a narovnáme je na plech v dostatečných odstupech. Hnědé koláčky pečeme 8 až 10 minut, upečené podebereme širokým nožem, přeneseme z plechu a necháme vychladnout.
Podobné recepty:Nekynuté koláčky, Linecké koláčky, Dolkové koláčky, Jáhlové koláčky s ovocem, Bramborové koláčky