Dolkové koláčky

22.11.2011
Potřebujeme:

10 dkg změklého másla, 10 dkg margarínu, 10 dkg moučkového cukru, 2 žloutky, 30 dkg hladké mouky

Jak na to:

10 dkg změklého másla, 10 dkg sádla a 10 dkg moučkového cukru třeme ve šlehači do pěny, přidáme 2 žloutky a vyšleháme. Na vál prosejeme 30 dkg hladké mouky, přidáme žloutkovou směs a rychle zpracujeme v těsto. Dáme na 1 / 2 hodinky odpočinout do chladna. Pak tvoříme malé kuličky, druhým koncem vařečky uděláme důlky. Koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a omočí v jemně strouhaných ořechách a vdolky plníme marmeládou, nejlépe rybízovou. Naskládáme na plech (pečící papír) a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé koláčky pocukrujeme.

Podobné recepty:

Nekynuté koláčky, Linecké koláčky, Jáhlové koláčky s ovocem, Bramborové koláčky, Voňavé koláčky