Těstoviny se žampiony

Potřebujeme:

300 g žampionů, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 400 g větších těstovin, sůl, 2 lžíce másla, špetku strouhaného muškátového oříšku, pepř, 250 ml smetany ke šlehání, ½ svazku petrželky, 100 g tvrdého strouhaného sýra

Jak na to:

Žampiony očistíme, omyjeme, nakrájíme, cibuli a česnek očistíme, nakrájíme, nať nasekáme. V hrnci zahřejeme máslo, přidáme žampiony, cibuli, česnek, promícháme, dochutíme špetkou muškátového oříšku a pepřem. Třetinu ze smetany ke šlehání odlijeme, zbytek přilijeme k žampionům, necháme povařit. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, slijeme, necháme okapat. Odloženou smetanu vyšleháme spolu s nasekanou natí a nakonec vmícháme do omáčky. Těstoviny polijeme omáčkou, zlehka promícháme a před podáváním posypeme strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Těstoviny se slaninou a žampiony, Těstoviny, Celozrnné těstoviny se zeleninou a žampiony, Těstoviny se šunkou, Těstoviny a la Hochheim