Špagety Lencini

Potřebujeme:

400 g špaget, 1/5l mléka, libovolnou kombinace tavených sýrů (např. trojúhelníkové, plísňové sýry nebo jakkoliv dochucené), stroužek česneku, sůl, vlašské ořechy nebo mandle, olej (nejlépe olivový), parmezán

Jak na to:

Špagety normálně uvaříme italsky mírně natvrdo, podle chuti, ale nerozvaří. Po uvaření scedíme a přelijeme olejem.

Současně se špagetami připravíme omáčku: Dáme vařit mléko a do horkého postupně (dle tvrdosti sýrů) rozpouští sýry.
Mícháme, až vznikne jemná, krémová zálivka. Pokud v ní náhodou zůstanou menší nerozpuštěné kousky sýra, nevadí. Nakonec vmícháme oříšky a utřený česnek.
Promícháme v míse se špagetami a podáváme jako celek. Každý si může dochutit, například parmezánem, vňaťkou a pod.

Podobné recepty:

Špagety Lencini, Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem, Špagety Hollywoodské hvězdy