Špagety Lencini

Potřebujeme:

400 g špaget, 1/5l mléka, libovolnou kombinaci tavených sýrů (např. trojúhelníkové, plísňové sýry nebo jakkoliv dochucené), stroužek česneku, sůl, vlašské ořechy nebo mandle, olej (nejlépe olivový), parmezán

Jak na to:

Špagety normálně uvaříme italsky mírně natvrdo, podle chuti, ale nerozvaří. Po uvaření scedíme a přelijeme olejem.
Současně se špagetami připravíme omáčku. Dáme vařit mléko a do horkého postupně (dle tvrdosti sýrů) rozpouští sýry.
Mícháme, až vznikne jemná, krémová zálivka.
Pokud v ní náhodou zůstanou menší nerozpuštěné kousky sýra, nevadí. Nakonec vmícháme oříšky a utřený česnek. Promícháme v míse se špagetami a podáváme jako celek.

Podobné recepty:

Špagety Lencini, Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem, Špagety Hollywoodské hvězdy