Guláš s hlívy
400 g hlívy, 50 g sádla, 2 velké cibule, mletou papriku, sůl, 4 lžíce hladké mouky, česnek, 1 lžíci rajského protlaku, kmín, mletý pepř, majoránku
Jak na to:Na větší části sádle osmažíme nakrájenou cibuli do zlatová, vmícháme část mleté sladké papriky, přidáme hlívy pokrájené na větší kousky a dusíme. Když se šťáva vypaří, směs zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme trochou studené vody, rozmícháme, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, rajský protlak, mletý kmín, pepř, majoránku a přikryté udusíme do měkka. Na lžíci sádla zpěníme zbývající mletou papriku, vmícháme ji do hotového guláše a ihned podáváme s pečivem nebo s bramborem.
Podobné recepty:Hlívový maďarský guláš, Guláš z hlívy, Hlívový guláš se zeleninovou paprikou, Zapečené hlívy se smetanou, Zapečené hlívy se smetanou