Grilážová kostka

8.11.2012
Potřebujeme:

200 g krystalového cukru, 200 g vlašských ořechů, 2 dortové oplatky, 250 g ztuženého tuku, 1 slazené kondenzované mléko

Jak na to:

Z cukru uděláme světlý karamel a zalijeme ho rozpuštěným tukem.
Za stálého míchání přidáme nahrubo nasekané ořechy a kondenzované mléko. Mícháme do zhoustnutí.
Hmotu vylijeme na dortovou oplatku a přikryjeme druhou oplatkou.
Na 24 hodin rovnoměrně zatížíme plechem s přiměřenou zátěží.
Povrch oplatky polijeme čokoládou a nakrájíme na stejné kostky.
Můžeme ozdobit i ořechy.

Podobné recepty:

Česneková pomazánka, Vynikající rybičková pomazánka, Polévka z cizrny, Zeleninová rýže s bazalkou, Čokoládový salám