Sladké halušky

12.12.2011
Potřebujeme:

400 g polohrubé mouky, 100 g margarínu, 100 g moučkového cukru, žloutek, 15 g kvasnic, 1 / 4 l mléka, 1 sáček vanilkového cukru, sůl, 75 g sekaných mandlí, 3 lžíce nahrubo posekaných hrozinek

Jak na to:

Z mouky, cukru, vanilkového cukru, 5 dkg margarínu, žloutku a trochu soli vypracujeme těsto. Přidáme do vlažného mléka rozmícháme kvasnice a vymícháme hladké a poddajné těsto. Položíme ho do mouky poprášen misky, zakryjeme utěrky a na teplem míst necháme asi 90 minut.
Potom ještě jednou pořádně promícháme a na pomoučněném vale vyvalí do Tloušťka asi 1,5 cm. Nakrájíme na kousky velikosti ořechu, ponoříme každý kousek do rozehřátého margarínu a poskládat vedle sebe do vymazané formy na nákyp.
Každou vrstvu posypeme Moučková cukrem a sekanými mandlemi, podle chuti můžete přímo přidat i rozinky.
Ve formě udělíme asi 3 vrstvy - nezaplníme ji celou, stačí polovina - a zvolna Pečeme do zlatohnědá.
Podáváme teplé i studené, můžeme zalít vanilkovým krémem.

Podobné recepty:

Špenátové halušky, Halušky s nivou, Rychlé a dobré halušky do polévky, Špenátové halušky s Nivovou omáčkou, Halušky s brinzou