Halušky s brinzou

Potřebujeme:

Polohrubá nebe i hladká mouka, Sůl a vodu podle vaší potřeby, brynza (Slovenská sýr)

Jak na to:

Do středně velké mísy nasypeme, 700g Mouky, poté osolíme 2 špetkami soli, a zalijeme vodou.Při přelévání vody ,těsto mícháme , a zároveň sledujeme jeho hustotu ,tudíž přiléváme vodu do té doby dokud je směs řidší. Postavíme vodu na vaření Halušek, jakmile začne voda vřít, osolíme, a halušky děláme tím způsobem že si na hrnec postavíme nastroj na halušky. Když jsou halušky uvařené připravíme Brynzu, a nebo li jakýkoliv sýr.. podle vaší chuti.

Autor receptu: Demeterová Petra

Podobné recepty:

Halušky s nivou, Špenátové halušky, Rychlé a dobré halušky do polévky, Špenátové halušky s Nivovou omáčkou, Halušky se zelím