Zeleninová štrúdle

450 g listového těsta, 100 g řapíkatého celeru, 1 mrkev, 500 g brokolice, 1 červenou papriku, sůl, pepř, muškátový oříšek, 200 g zakysané smetany, 3 vejce, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g másla, 100 g slaniny (můžete vynechat)
Jak na to:Celer, mrkev, brokolici a papriku očistíme a nadrobno pokrájíme.
Vše povaříme v horké osolené vodě asi 1 až 2 minuty. Scedíme a opláchneme studenou vodou.
Smetanu, vejce, sýr, bylinky, sůl, pepř a muškátový oříšek smícháme a přidáme k zelenině. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme a dozlatova opečeme (se slaninou nakrájenou na kostky). Troubu rozehřejeme na 180 ° C.
Vyválíme těsto, pokapeme rozpuštěným máslem, naložíme opečenou cibuli s česnekem a zeleninovou směs, opatrně srolujeme a uložíme na omaštěný plech vyložený papírem na pečení. Okraje dobře přitiskneme, aby náplň nevytekla.
Pečeme 35 minut, občas přetřeme zbylým máslem.
Jednoduché těsto na štrůdl, Velikonoční štrúdle, Blesková zeleninová směs, Tvarohová štrúdle, Sypaná štrúdle