Plněné chlebové kapsy

Potřebujeme:

30 g bílého a červeného hroznů, 50 g anglické slaniny nakrájené na malé kostičky, 200 g mozzarelly, půl svazku bazalky, 4 plátky vařené šunky, 3 větvičky rozmarýnu, 200 ml mléka, 40 g hladké mouky, 3 rozšlehaná vejce, 10 PL olivového oleje , 4-5 stroužků česneku, 8 plátků toustového chleba, pepř, sůl

Jak na to:

Hrozny omyjeme, bobule otrháme a pokrájíme na kolečka, slaninu opečeme do křupavá a smícháme s hroznem. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Bazalku opláchneme pod studenou vodou a pokrájíme na nudličky. Na toustového chleba odřízneme kůrku.
Polovinu chlebových plátků obložíme šunkou, plátky mozzarelly, slaninová-hroznovou směsí a posypeme nasekanou bazalkou. Přikryjeme druhou polovinou chleba.
Větvičku rozmarýnu na jemno nasekáme a rozmícháme v mléce. Naplněné chlebové kapsy lehce namočíme v mléce, okraje pevně stiskneme. Jemně obalíme v mouce a namočíme v rozšlehaných vejcích.
V široké pánvi rozpálíme olej a chlebové kapsy z každé strany opékáme 3 minuty do zlatová. Podáváme posypané nasekaným rozmarýnem a česnekem.

Podobné recepty:

Plněné vajíčka, Kuřecí prsa na medu, Kuřecí kapsa s jarní nádivkou, Kuřecí prsa na medu, Rybí polévka s cibulí a houbami