Špenátové koláčky

3 lžíce olivového oleje, 1 cibuli nasekanou nadrobno, 3 stroužky posekaného česneku, 1 balíček listového těsta, 250 g mraženého špenátu, 5 lžic bazalkových lístků, 1 balíček jemného tvarohu, čerstvě mletý pepř, 1 lžičku posekaného rozmarýnu, 1 malou chilli papričku bez semen, sůl
Jak na to:Rozpálíme olej, přidáme cibuli a česnek, špenát, bazalku, rozmarýn, pepř, posekanou papričku a tvaroh. Promícháme a krátce povaříme. Pokud omáčka není dost hustá na plnění koláčků, přisypeme strouhanku. Rozválíme těsto a nakrájíme ho na čtverce 12x12 cm. Na kraj dáme lžičku pasty. Okraje těsta natřeme peříčkem namočeným ve vodě, přeložíme a ukládáme na omaštěný plech. Můžeme potřít rozšlehaným vajíčkem. Pečeme do zlatohnědá při 200 C. Podáváme k vínu teplé nebo studené.
Podobné recepty:Špenátové karbanátky, Nekynuté koláčky, Špenátové pirohy z listového těsta, Plněné špenátové taštičky, Jehněčí steak se špenátovými listy na česneku