Křupavé těstoviny s tofu

Potřebujeme:

500 g tofu, 2 červené chilli papričky, 2 stopkové celery, 1 zelenou papriku, 1 červenou papriku, 200 g konzervovaných hub, 100 ml zeleninového vývaru (instantního), 5 PL hoisin - husté sójové omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce rajčatového přetlaku, pepř, olej na smažení, 100 g rýžových těstovin, 1 PL čerstvého posekaného koriandru

Jak na to:

Tofu nakrájíme na 2-3 cm velké kostky. Chilli papričky podélně prořízneme, zbavíme jadérek a posekáme nadrobno. Očištěný řapíkatý celer pokrájíme na kolečka, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky a houby slijeme z nálevu. Zeleninový vývar, hustou sójovou omáčku hoisin, sójovou omáčku a přetlak umixujeme. Ve woku nebo v teflonovém hrnci opečeme na oleji kostičky tofu dozlatova. Vybereme je do sítka a nad miskou necháme okapat z přebytečné mastnoty. Do rozehřátého oleje vložíme těstoviny a krátce jejich opékáme. Pokud nejsou ponořeny, přilijeme trochu oleje nebo jejich vařečkou postláčame pod hladinu. Do křupavá opečené těstoviny vybereme na sítko, necháme okapat a uložíme tak, aby nevychladly. Převážnou část oleje slijeme, necháme si jen pár kapek na dně, abychom na něm mohli opéct chilli papričky, na kostičky pokrájenou papriku a celer. Po 2-3 minutách přidáme okapané houby a už opečené kousky tofu. Zalijeme připravenou omáčkou a necháme 1-2 minuty podusit. Těstoviny rozdělíme na talíře, polijeme směsí a posypeme nasekaným koriandrem.

Podobné recepty:

Salát z uzeného tofu, Spirálky s brokolicí a tofu, Spirálky s brokolicí a tofu, Křupavé těstoviny s tofu, Tofu pro mlsouny