Křupavé těstoviny s tofu

Potřebujeme:

500 g tofu, 2 červené chilli papričky, 2 stopkové celery, 1 zelenou papriku, 1 červenou papriku, 200 g konzervovaných hub, 100 ml zeleninového vývaru (instantního), 5 PL hoisin-husté sójové omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce rajčatového přetlaku, pepř, olej na smažení, 100 g rýžových těstovin, 1 PL čerstvého posekaného koriandru

Jak na to:

Tofu nakrájíme na 2-3 cm velké kostky. Chilli papričky podélně prořízneme, zbavíme jadérek a posekáme nadrobno.
Očištěný řapíkatý celer pokrájíme na kolečka, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky, houby slijeme z nálevu.
Zeleninový vývar, hustou sójovou omáčku hoisin, sójovou omáčku a přetlak umixujeme.
Ve woku nebo v teflonovém hrnci opečeme na oleji kostičky tofu dozlatova. Vybereme je do sítka a nad miskou necháme okapat
z přebytečné mastnoty.
Do rozehřátého oleje vložíme těstoviny a krátce jejich opékáme.
Pokud nejsou ponořeny, přilijeme trochu oleje nebo je vařečkou stlačíme pod hladinu.
Do křupavá opečené těstoviny vybereme na sítko, necháme okapat a uložíme tak, aby nevychladly.
Převážnou část oleje slijeme, necháme si jen pár kapek na dně, abychom na něm mohli opéct chilli papričky a na kostičky pokrájenou papriku a celer.
Po 2-3 minutách přidáme okapané houby a už opečené kousky tofu.
Zalijeme připravenou omáčkou a necháme 1-2 minuty podusit. Těstoviny rozdělíme na talíře, polijeme směsí a posypeme nasekaným koriandrem.

Podobné recepty:

Salát z uzeného tofu, Spirálky s brokolicí a tofu, Spirálky s brokolicí a tofu, Křupavé těstoviny s tofu, Tofu pro mlsouny