Bramborové pagáče

Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 450 g uvařených vychladlých brambor, 120 g másla, 1 vejce, 300 ml mléka, 20 g čerstvého droždí, 100 ml oleje, sůl
Na potření: 1 vejce, sůl, sezamové semínka, celá kmín

Jak na to:

Nejprve si připravíme kvásek. Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, přidáme sůl, trochu cukru a na teplém místě necháme nakynout. Potom dáme kvásek do misky spolu s celým vejcem, hladkou moukou a se solí. Přilijeme olej a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozválíme na pomoučněném vále. Nastrouháme něj polovinu másla a brambor. Přeložíme ho a necháme 20 minut kynout na teplém místě. Nakynuté těsto znovu rozválíme a nastrouháme na něj zbývající část másla s bramborami. Znovu přeložíme a odložíme na teplé místo na 15 až 20 minut. Na pomoučněném vále těsto rozválíme a pomocí formičky vykrajujeme pagáče, které ukládáme dále od sebe na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, celou kmínem, sezamovým semínkem a vložíme péci do vyhřáté trouby. Pečeme asi 40 minut při teplotě 180 ° C.

Podobné recepty:

Bramborové pagáče - lístkové, Bramborové pagáče - lístkové, Bramborové pagáče - lístkové, Pagáče, Pagáče