Domácí vánočka
22.11.2011

1 kg hladké mouky Speciál, špetku soli, 15 dkg cukru krupice, 7 dkg droždí, 20 dkg másla, 1 vanilkový cukr, citronovou kůru, 2-3 vejce, 0,40 l mléka, 15 dkg rozinek, hrst sekaných mandlí na posypání
Jak na to:Z droždí, mléka, trochy cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme ho do mouky a s dalšími surovinami dobře vypracujeme na těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teplé místnosti asi jednu až 1 1 / 2 hodiny. Potom vytvarujeme vánočku, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme téměř hodinu při teplotě 170-190 stupňů.
Podobné recepty:Tvarohová vánočka, Vánočka, Cyklistická žemlovka, Domácí bramborová vánočka, Babiččina vánočka