Ovocný koláč

29.11.2011
Potřebujeme:

Korpus: 6 vajec, 6 PL krystalového cukru, 6 PL vody, 6 PL mouky (4 hrubé a 2 hladké), 1 prášek do pečiva
Krém: 3 pochoutkové kysané smetany, 1 vanilkový cukr, krystalový cukr podle chuti, 1 šlehačku, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky
Želatina: 0,5 l šťávy z kompotovaného ovoce, které jsme použili, nebo 0,5 l vody, pokud používáme čerstvé ovoce, 2 sáčky dortového želé, 3 PL krystalového cukru

Jak na to:

Elektrickým šlehačem vyšleháme celá vejce spolu s cukrem do pěny. Přidáme horkou vodu, mouku a prášek do pečiva, dobře promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme asi 20 minut na 180 ° C. Necháme vychladnout.
Krém: Smetana smícháme s cukrem a vanilkou, šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Potom oba krémy smícháme dohromady a natřeme na vychladlý korpus. Na krém naskládáme ovoce. Jahody a broskve, mandarinky a banány nebo jiné kombinace. Celé zalijeme želatinou.
Želatina: Vše spolu rozmícháme ještě studené v hrnci, a pak vaříme podle návodu. Ještě teplé želé opatrně naléváme lžící na koláč. Dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Koláč se dobře krájí, až když je odležení.

Podobné recepty:

Mražený koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Ovocný koláč bez mléka a vajec, Ovocný koláč, Ovocný koláč