Ovocný koláč

Korpus: 6 vajec, 6 PL krystalového cukru, 6 PL vody, 6 PL mouky (4 hrubé a 2 hladké), 1 prášek do pečiva
Krém: 3 pochoutkové kysané smetany, 1 vanilkový cukr, krystalový cukr podle chuti, 1 šlehačku, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky
Želatina: 0,5 l šťávy z kompotovaného ovoce, které jsme použili, nebo 0,5 l vody, pokud používáme čerstvé ovoce, 2 sáčky dortového želé, 3 PL krystalového cukru
Elektrickým šlehačem vyšleháme celá vejce spolu s cukrem do pěny. Přidáme horkou vodu, mouku a prášek do pečiva, dobře promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme asi 20 minut na 180 ° C. Necháme vychladnout.
Krém: Smetana smícháme s cukrem a vanilkou, šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Potom oba krémy smícháme dohromady a natřeme na vychladlý korpus. Na krém naskládáme ovoce. Jahody a broskve, mandarinky a banány nebo jiné kombinace. Celé zalijeme želatinou.
Želatina: Vše spolu rozmícháme ještě studené v hrnci, a pak vaříme podle návodu. Ještě teplé želé opatrně naléváme lžící na koláč. Dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Koláč se dobře krájí, až když je odležení.
Mražený koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Ovocný koláč bez mléka a vajec, Ovocný koláč, Ovocný koláč