Plněné vepřové závitky s bílou zelím

29.11.2011
Potřebujeme:

4 kusy vepřových řízků, 1 / 2 hlávky bílého zelí, bílý chléb, 100 g škvarků, petrželku, 1 stroužek česneku, kmín, 2 vejce, 150-200 ml teplého mléka, 1 cibuli, olej, 300 ml hovězího vývaru příp. bujón, pepř, sůl

Jak na to:

Nádivku si připravíme z rozdrobenému bílého chleba, přidáme škvarky, nadrobno pokrájený petržel, prolisovaný česnek, vejce a teplé mléko. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a necháme odstát. Mezitím osmahneme cibuli, přidáme zelí a dusíme. Podlijeme malým množstvím hovězího vývaru, ochutíme solí, pepřem, kmínem a necháme dusit ještě asi 20 minut. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme nádivkou, zavineme a převážeme nití. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky opečeme ze všech stran. Podlijeme malým množstvím hovězího vývaru a přikryté dusíme 15 minut doměkka. Podáváme s bramborem na zelí.

Podobné recepty:

Vepřové závitky plněné okurkami, Pivovarnické závitky, Plněné vepřové koleno, Vepřové na divoko, Krůtí závitky plněné chřestem