Palačinky s granátovým jablkem

Potřebujeme:

50 g hladké mouky, 30 g bramborové škrobové moučky, 1 vejce, 1 lžíci krystalového cukru, 70 ml kefíru, 130 ml mléka, 1 lžíci minerálky
Náplň: 3 jablka, 1 granátové jablko, 3 lžíce oleje, 1 lžíci krystalového cukru, špetku skořice , 100 ml jablečné šťávy nebo 1 lžíci koňaku, 2 lžíce moučkového cukru

Jak na to:

Z jednotlivých surovin připravíme pomocí ručního šlehače lité těsto, které necháme asi 5 minut odstát. Na oleji postupně upečeme čtyři palačinky. Na zbytku oleje orestujeme oloupaná a na kostky nakrájené jablka a jádra granátového jablka. Posypeme cukrem, skořicí, zalijeme jablečnou šťávou nebo koňakem. Touto směsí naplníme palačinky, posypeme moučkovým cukrem a hned podáváme.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené palačinky, Mangový krém s granátovým jablkem, Pivní palačinky, Banánové palačinky