Mangový krém s granátovým jablkem

4.6.2012
Potřebujeme:

2 zralé mango, 2 granátová jablka, 1 ztužovač šlehačky, 1 šlehačka ve spreji, 1 vanilkový cukr, 120 g moučkového cukru, 280 ml sladké smetany na šlehání, 1 KL čerstvého strouhaného zázvoru, šťáva z 1/2 limetky a úzké čokoládové trubičky na dozdobení

Jak na to:

Mango oloupeme a dužinu oddělíme od pecky, vložíme ji do mixéru a spolu s cukrem, limetkovou šťávou a zázvorem rozmixujeme na hladké pyré. Šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem ušleháme do tuha a zlehka vmícháme do mangového pyré. Z granátových jablek vyjmeme semínka a pár jich nasypeme na dno sklenic, ve kterých dezert budeme servírovat. Další vrstvy bude tvořit mangový krém, pak pět granátových semínek a opět krém. Pohár do dekorovat šlehačkou, zbývajícími semínky granátového jablka a podáváme s přiloženými čokoládovými trubičkami.

Podobné recepty:

Palačinky s granátovým jablkem, Strawberry lips, Nealkoholický mangový koktejl, Křenová omáčka s jablkem, Květáková pomazánka s jablkem