Květákový paprikáš

Potřebujeme:

1 květák, 1 cibuli, 3 lžíce oleje, mletou červenou papriku, pepř, zeleninovou kořenící směs, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 1 zakysanou smetanu, citronovou šťávu

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme omytý a na růžičky rozebraný květák a udusíme do poloměkka. Přidáme papriku a zeleninovou kořenící směs. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Uvaříme do měkka. Zahustíme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou a podle potřeby osolíme. Podáváme s těstovinami.

Podobné recepty:

Květákový mozeček se slaninou, Slaný závin, Kuřecí paprikáš s houbami, Květákový mozeček pro batolata, Květákový salát