Filé v alobalu

16.11.2011
Potřebujeme:

600 g rybího filé, 1 citron, sůl, 1 menší cibuli, 60 g másla, 100 g vepřového mozečku, 100 g žampionů, pepř, petrželku, 1 vejce, olej

Jak na to:

Filé rozřízneme na pláty, pokapeme šťávou z citronu, osolíme a necháme chvíli odstát. Mezitím pokrájíme cibuli, zpěníme ji na másle, přidáme posekaný, očištěný a odblaňený mozeček, pokrájené Žampion a udusíme. Podle chuti osolíme, okořeníme mletým pepřem a sekanou petrželkou. Nakonec přidáme vejce. Směs promícháme a srovnáme na polovinu masa po délce plátu, který jsme potřeli olejem. Přehneme, okraje sepneme párátky, přeložíme na olejem omaštěný alobal a dobře zabalíme. Dáme na pekáč a v středně teplé troubě pečeme 20-25 minut. Během pečení alobal obrátíme. Podáváme s vařenými brambory a salátem.

Podobné recepty:

Rybí filé v alobalu, Rybí filé v alobalu, Rybí filé na kari koření zapečené v alobalu, Rybí filé s křenem v alobalu, Filé na slanině