Špenát zapečený s vejcem

Potřebujeme:

1 kg čerstvého špenátu, 20 g másla, sůl, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, 4 vejce, 150 g mozzarelly

Jak na to:

Ze špenátových listů odstraníme tvrdé stonky, omyjeme je a necháme okapat. Cibuli a česnek na jemno nakrájíme a podusíme na másle. Přidáme špenát, ochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Promícháme a přikryté dusíme asi 5 minut. Zapékací mísu vymažeme, rozložíme do ní špenát a lžící uděláme ve špenátu čtyři prohlubně, do kterých rozbijeme vejce. Přikryjeme alobalem a zapékáme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Špenát vyjmeme, posypeme mozzarellou nakrájenou na drobné kostičky a nepřikryté zapékáme ještě 5 minut. Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Špenát zapečený se sýrem, Mleté maso se špenátem, Špenátové halušky, Špenát zapečený s těstovinami, Zapečené těstoviny se špenátem