Řezy speculatius

5.12.2011
Potřebujeme:

30 kusů
Těsto: 250 g hladké mouky, lžičku kypřícího prášku, 160 g rostlinného tuku, 150 g moučkového cukru, sůl, 10 g perníkového koření, 2 až 4 lžíce mléka, 1-2 vejce
Náplň: 100 až 150 g moučkového cukru, citrónovou kůru, 40 g oloupaných a posekaných mandlí
Ozdobení: 30 ks oloupaných celých mandlí, 2 balíčky vanil.cukru, 200 g čokolády

Jak na to:

Mouku prosejeme s kypřicím práškem, přidáme rostlinný tuk, cukr, s perníkovým kořením, vejce a mléko. Zpracujeme těsto a na dvě hodiny dáme do chladničky. Posekané mandle smícháme s citronovou kůrou a cukrem.
Těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme na pláty. Jeden přeložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a na něj natřeme nádivku. Nádivku přikryjeme druhým plátem. Vrch potřeme rozšlehaným vejcem, napícháme třicet mandlí a upečeme při teplotě 175 C.
Po vychladnutí nakrájíme na čtvereček, které namáčíme v roztáté čokoládě nebo posypeme vanil.cukrem.

Podobné recepty:

Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy, Špikovaný květák s omáčkou, Be be Řezy