Jemný jablečný koláč

23.11.2011
Potřebujeme:

Těsto: 5 vajec, 400 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 300 g hrubé mouky, 1 balíček kypřícího prášku, 600 g neloupaných jablek, 100 g mletých ořechů, 100 g rozinek, malinový nebo rybízový džem, tuk a mouku na vymazání a vysypání plechu
Čokoládová poleva: 80 g Cery, 100 g čokolády na vaření, 1 lžíci oleje

Jak na to:

Těsto: Celé vejce vyšleháme s práškovým a vanilkovým cukrem do tuhé pěny. Střídavě po lžících přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a nastrouhané jablka. Přimícháme rozinky a mleté ​​ořechy. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Povrch těsta vyrovnáme stěrkou a vložíme do mírně vyhřáté trouby. Upečený, ještě teplý koláč potřeme džemem. Čokoládová poleva: Tuk a čokoládu na vaření rozpustíme nad párou, vymícháme a odstavíme. Přimícháme lžíci oleje, aby byla poleva lesklá. Polevu natřeme na koláč a necháme ztuhnout. Pak nakrájíme na kostky.

Podobné recepty:

Jemný jablečný koláč, Jablečný koláč, Jemný jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč