Jemný jablečný koláč

14.12.2011
Potřebujeme:

Těsto: 400 g prášku. nebo kryst.cukru, 1 balíček vanil.cukru, 5 vajec, 300 g hrubé mouky, 600 g neloupaných jablek, 100 g mletých ořechů, 100 g rozinek, ¾ balíčku kypřícího prášku do pečiva, malinový nebo rybízový džem, tuk a mouku na vymazání a vysypání plechu
Poleva: 80 g pokrmového rostlinného tuku, 100 g čokolády na vaření, lžíci oleje

Jak na to:

Těsto: Celé vejce vyšleháme s práškem. a vanil.cukrem a práškem do pečiva. Střídavě po lžících přidáváme prosátou mouku a nastrouhané jablka.
Přimícháme rozinky a mleté ​​ořechy. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch těsta vyrovnáváme stěrkou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečený koláč ještě potřeme džemem.

Čokoládová poleva: Tuk a čokoládu na vaření rozpustíme nad párou, vymícháme a odstavíme. Přidáme lžíci oleje, aby byla poleva lesklá.

Podobné recepty:

Jemný jablečný koláč, Jemný jablečný koláč, Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč