Bábovka s vínem

23.11.2011
Potřebujeme:

250 ml mléka, 150 g cukru, 50 g droždí, 100 g změklého másla, 100 g rozinek, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, 150 ml sladkého červeného vína, 4 lžíce citronové šťávy, tuk na vymazání formy
Poleva: 200 g práškového cukru, 3 lžíce sladkého červeného vína

Jak na to:

Droždí rozdrobíme, přidáme lžíci cukru a asi 1 / 5 mouky. Dolijeme vlažné mléko tak, abychom získali kvásek konzistence husté smetany. Povrch posypeme moukou a necháme vykynout. Rozinky zalijeme vařící vodou, necháme několik minut odstát a scedíme. Do kvásku přidáme zbylé mléko, žloutky, cukr, mouku a změklé máslo a 150 ml červeného vína. Prohněteme řidší těsto, které se musí odlepovat od ruky (kdyby bylo těsto příliš husté, třeba přidat trochu mléka). Rozinky přidáme do těsta. Důkladně prohněteme a necháme vykynout. Těsto vložíme do vymazané bábovkové formy. Dáme do trouby a při teplotě 160 ° C pečeme 40-50 minut. Upečenou bábovku propícháme vidličkou a polijeme směsí vína a citrónové šťávy.
Poleva: Cukr důkladně utřeme s vínem a polijeme bábovku. Necháme ztuhnout.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka