Vepřové s vlašskými ořechy
23.11.2011

800 g vepřového karé nebo svíčkové, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci hnědého nebo práškového cukru, 1 šálek oloupaných vlašských ořechů, sůl, olej
Jak na to:Omyté maso nakrájíme na malé kousky a smícháme s 2 lžícemi sojové omáčky s cukrem a moukou. V hluboké pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání vkládáme maso po částech. Asi po 5 minutách získá hnědou kůrku. Pak kousky masa vyjmeme a necháme na sítu okapat. Na menší pánvi opečeme na 2 lžících oleje jádra ořechů, přidáme okapané maso a 2 lžíce sójové omáčky, osolíme a ještě asi 3 minuty dopečeme.
Podobné recepty:Majonézový salát s jablky a ořechy, Šunkové závitky plněné hermelínem, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Švestkový džem s vlašskými ořechy, Salát Waldorf