Švestkový džem s vlašskými ořechy
16.1.2011
900 g vypeckovaných švestek, 100 ml červeného vína nebo hroznového džusu, 100 g vlašských ořechů, 1 bal. Želírovací cukr Extra 2:1
Jak na to:cca 4 sklenice po 350 ml
Švestky omyjeme , vypeckujeme a odměříme 900g. Nakrájíme na malé kousky , vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Vyloupané ořechy nasekáme na drobnější kousky a odvážíme na 100 g. Ořechy spolu s cukrem přidáme do hrnce a zy stálého míchání vaříme min. 3 minuty. Ihned plníme do sklenic , které uzavřeme a otočíme na 5 minut dnem vzhůru.
Švestkový džem, Dezert z čerstvých pomerančů s mandlemi a maracujovou omáčkou, Majonézový salát s jablky a ořechy, Šunkové závitky plněné hermelínem, Česneková-sýrová pomazánka na očka