Kapustový zapekanec
1.12.2011
250 g kapusty, cibuli, 40 g sádla, 100 g hub např.hliva, žampiony, drcený kmín, 3 vejce, 40 g másla, 1 housku, 40 g tvrdého sýra, 100 ml mléka, sůl
Jak na to:Kapusta uvaříme v osolené vodě a umeleme na masovém mlýnku. Cibuli pokrájíme nadrobno, zpěníme na sádle, přidáme houby nakrájené na tenké plátky, sůl, kmín a dusíme doměkka. Pak přimícháme rozemletý kapusta, v mléce namočenou housku, žloutky a nastrouhaný tvrdý sýr. Z bílků ušlehaný tuhý sníh vmícháme do kapustové hmoty. Podle potřeby přidáme strouhanku. Směs dáme do vymazané formy, přikryjeme alobalem a upečeme. Před koncem pečení odkryjeme a posypeme nastrouhaným sýrem.
Podobné recepty:Zeleninový zapekanec, Smažený kapustový list, Kapustový nákyp se smetanou