Kuřecí prsa s višňovou omáčkou
28.11.2011

300 g kuřecích prsou (4), 1 láhev višňového kompotu, krystalový cukr, solamyl, višňový likér (griotka nejsou, cherry, koňak), olej, skořici, kořenící směs na maso
Jak na to:Kuřecí prsa okořeníme, osolíme a osmahneme z obou stran na oleji. Omáčka: Šťávu z višňového kompotu necháme povařit, přidáme cukr, promícháme, dochutíme skořicí a zahustíme solamylem zředěným ve vodě. Když směs zhoustne, vsypeme do ní vypeckované višně, prohřejeme a přilijeme sherry.
Bramborové krokety: Brambory uvařené ve slupce protlačíme, přidáme vajíčko, sůl a hrubou mouku a z tohoto těsta pak děláme krokety, které opečeme.
Kuřecí prsa s višňovou omáčkou, Kuřecí prsa Alfredo, Kuřecí prsa s bylinkami, Kuřecí prsa plněné s meruňkami a meruňkovou omáčkou, Bami Goreng