Rybí filé s nepravým lososem a pomerančovou omáčkou

28.11.2011
Potřebujeme:

300 g rybí filé (pstruh nebo jiné bez kostí), 40 g nepravého lososa, 4 olivy, sůl, rybí koření, 1 pomeranč, máslo, solamyl, 2 dcl smetany na šlehání, 4 dcl pomerančového džusu, 2 cl pomerančového likéru, olej

Jak na to:

Pomerančovou šťávu, likér a kůru z pomeranče přivedeme do varu. Filé trochu naklepeme. Na plátek filé dáme plátky nepravého lososa, rybí koření, sůl, 2 olivy a zavineme jako roládu. Propíchneme jehlou nebo párátkem (pokud chceme zapéct jako v přírodě na roštu) nebo zabalíme do alobalu. Na pekáč dáme trochu oleje a roládu dáme zapéct.
NEBO: Do hrnce dáme vodu a roládu, přikryjeme a vaříme. Do vroucí pomerančové šťávy přidáme solamyl asi 3 lžičky, který jsme vydělali s trochou vody - k zahuštění omáčky. Omáčku za stálého míchání zjemníme smetanou a trochou másla. Na závěr po odstavení přidáme do ní na kolečka nakrájený pomeranč. Filé podáváme nakrájené na kolečka, podlijeme omáčkou. Podáváme k bramborové krokety nebo rýži.

Podobné recepty:

Rybí filé s nepravým lososem a pomerančovou omáčkou, Filé s česnekovou omáčkou, Zapečené rybí filé, Filé s koprovou omáčkou, Rybí filé v alobalu