Rybí filé s nepravým lososem a pomerančovou omáčkou

22.12.2011
Potřebujeme:

300 g rybí filé (pstruh nebo jiné bez kostí), 40 g nepravého lososa, 4 olivy, sůl, rybí koření, 1 pomeranč, máslo, solamyl, 2 dcl smetany na šlehání, 4 dcl pomerančového džusu, 2 cl pomerančový likér, olej

Jak na to:

Pomerančovou šťávu, likér a kůru z pomeranče přivedeme do varu.
Filé trochu naklepeme. Na plátek filé dáme plátky nepravého lososa, rybí koření, sůl, 2 olivy a zavineme jako roládu.
Propíchneme jehlou nebo párátkem (pokud chceme zapéct jako v přírodě na roštu) nebo zabalíme do alobalu.
Na pekáč dáme trochu oleje a roládu dáme zapéct.

Nebo: Do ​​hrnce dáme vodu a roládu, přikryjeme a vaříme. Do vroucí pomerančové šťávy přidáme solamyl asi 3 lžičky, který jsme připravily s trochou vody - k zahuštění omáčky.
Omáčku za stálého míchání zjemníme smetanou a trochou másla.
Na závěr po odstavení přidáme do ní na kolečka nakrájený pomeranč.
Filé podáváme nakrájené na kolečka, podlijeme omáčkou. Podáváme k bramborové krokety nebo rýži.

Podobné recepty:

Rybí filé s nepravým lososem a pomerančovou omáčkou, Filé s česnekovou omáčkou, Zapečené rybí filé, Filé s koprovou omáčkou, Rybí filé v alobalu