Polévka z kachních drobů

Potřebujeme:

kachní droby, kosti z kachny, sůl, jednu cibuli, 20 g másla, 300 g kořenové zeleniny, tři stroužky česneku, lžičku posekané meduňky, dva utlučeného hřebíčku, špetku šafránu, mletý bílý pepř, 200 ml sladké smetany, dvě lžíce hladké mouky, citrónovou šťávu

Jak na to:

Droby a kosti uvaříme doměkka v osolené vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle, přidáme očištěnou, na hranolky nakrájenou zeleninu, kterou krátce osmahneme, zalijeme vývarem z drobů. Dolijeme tolik vody, aby bylo v hrnci 1,5 l polévky, ochutíme ji prolisovaným česnekem, meduňkou, hřebíčkem, šafránem, pepřem a vaříme dvacet minut. Přidáme nakrájené droby, zahustíme smetanou rozšlehanou s moukou a ještě patnáct minut vaříme. Nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou.

Podobné recepty:

Polévka z kachních drobů, Polévka z krůtích drobů, Polévka z krůtích drobů, Polévka z krůtích drobů, Perkelt z drůbežích drobů