Polévka z kachních drobů

Potřebujeme:

kachní drůbky, kosti z kachny, 1 cibule, 20 g másla, 300 g kořenové zeleniny, 3 stroužky česneku, 1 lžičku posekané meduňky, 2 potlčené hřebíčky, špetka šafránu, mletý bílý pepř, 200 ml sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, citronová šťáva, sůl

Jak na to:

Drůbky a kosti uvařte doměkka v osolené vodě. Cibuli nakrájejte nadrobno, osmahneme ji na másle, přidejte očištěnou, na hranolky nakrájenou zeleninu, kterou krátce osmahneme, zalijeme vývarem z drobů. Dolijte tolik vody, aby bylo v hrnci 1,5 l polévky, ochuťte ji prolisovaným česnekem, meduňkou, hřebíčkem, šafránem, pepřem a vaříme 20 min. Přidejte nakrájené drobky, zahustíme smetanou rozšlehanou s moukou a ještě 15 min. vařte. Nakonec dochuťte solí a citronovou šťávou.

Podobné recepty:

Polévka z kachních drobů, Polévka z krůtích drobů, Polévka z krůtích drobů, Polévka z krůtích drobů, Perkelt z drůbežích drobů