Polévka z čerstvých fazolových stroužků

čerstvé fazolové stroužky, zakysanou smetanu, máslo, mouku, sůl, pepř, cukr, ocet, čerstvou koprovou nať, zeleninový vývar
Jak na to:Máslo rozpustíme, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, dokud mouka nezíská mírně zlatavou barvu. Odstavíme a postupně přiléváme vývar. Nepřestáváme míchat, aby nám nevznikly hrudky. Opět postavíme na sporák, přimícháme očištěné a pokrájené fazolové lusky. Polévku přivedeme k varu, vaříme, dokud lusky nezměknou. Dochutíme solí, mletým pepřem. Trošku vývaru odebereme a smícháme se zakysanou smetanou. Rozmíchanou směs pak vlijeme do polévky. Zabráníme tak tomu, aby se smetana v polévce srazila. Polévku před podáváním dochutíme octem a trochou cukru, případně dozdobíme čerstvou koprovou natí.
Podobné recepty:Salát z fazolových lusků s česnekovou zálivkou, Polévka z čerstvých fazolových lusků, Fazole s bílou koprovou omáčkou, Sikulská polévka, Osvěžující polévka