Fazole s bílou koprovou omáčkou

12.6.2012
Potřebujeme:

250 g tenkých fazolových lusků, 250 g hrubších fazolových lusků, 250 g vyloupaných fazolí, mouka, čerstvý kopr (sušený)

Jak na to:

Tenké i hrubší fazolové lusky očistěte od vousů, pokrájejte a v horké slané vodě vaříme 20 min. Tehdy přidejte Vyloupané fazolí a dlouho vařte, dokud nezměkne. Přeceďte. V másle upražte trochu mouky, podejte šťávou z fazolí a připravte bílou omáčku. Ochuťte koprem, citrónovou šťávou, špetkou cukru, pak k ní přimíchejte fazole.

Podobné recepty:

Fazole, Marinovaný losos s koprovou omáčkou a okurkovou vystýlkou, Minestrone s bílou fazoli, Fazole s kečupem a osmaženým chlebem, Fazolová rychlá