Půlnoční polévka

Potřebujeme:

1,5 litru vývaru z uzeného masa, 500 g vánoční klobásy, 100 g bobu, 100 g fazolí, 5 stroužků česneku, hrst sušených hub, 300 g uzeného masa, 100 g měkké klobásy, 200 g kysaného zelí, 400 g kořenové zeleniny

Jak na to:

Uzené maso uvaříme, vyjmeme a odložíme. Do vody z uzeného masa vložíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu, kolečka vánoční klobásy, houby, česnek, kvašené zelí a předem namočené luštěniny.
Po uvaření polovinu kořenové zeleniny vyjmeme, umixujeme a vložíme zpět do polévky místo jíšky. Krátce povaříme.
Do hotové polévky vložíme na malé kostky nakrájené uzené maso a na oleji opečenou měkkou klobásu.

Podobné recepty:

Půlnoční silvestrovská polévka, Půlnoční punč, Půlnoční polévka, Jahodová polévka, Půlnoční chlebíček