Jablečné-kakaový závin

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 2 lžíce krystalového cukru, 1 vejce, 40 g droždí, tuk a mouka na posypání pekáče
Náplň: 1 ½ kg jablek, 240 g moučkový cukr, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce strouhanky, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Z droždí, lžíce vlažné vody a cukru připravíme kvásek. Mouku, cukr, vejce a špetku soli promícháme, přidáme kvásek a tolik vody (vlažné), aby vzniklo středně tuhé těsto. Necháme na teplém místě vykynout.
Na pomoučněném vále těsto rozdělíme na 3 části, uděláme bochánky a každý rozválíme na tloušťku 0,5 cm. Jablka oloupeme, nastrouháme, vymačkáme a přidáme cukr. Na mírném ohni podusíme a necháme vychladnout. Pak přimícháme kakao, strouhanku.
Touto nádivkou natřeme těsto, svineme a dáme upéct.
Záviny před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem a olejem.

Podobné recepty:

Kakaový likér, Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem