Hroznové košíčky

4.1.2012
Potřebujeme:

125 g másla, 50 g mletých vlašských ořechů, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetku soli, 75 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
Krém: 4 dcl mléka, 60 g krystalového cukru, 2 vejce, 20 g maizeny-solamylu, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Ztuhlé máslo nahrubo nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme mleté ​​ořechy, mouku, vejce, cukr, vanilkový cukr, špetku soli a vymícháme těsto. Přikryjeme a necháme asi půl hodiny v lednici. Odleželé těsto vtlačit do formiček na košíčky.
Formičky dáme na plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Ještě horké vyklopíme. Vychladlé košíčky naplníme krémem a zdobíme sezónním ovocem.
Krém: V mléce rozmícháme cukr, žloutky, maizenu a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do horkého krému.

Podobné recepty:

Hroznové košíčky, Hroznové překvapení v jablečném moštu, Žížalky, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Ořechové košíčky